Aktivitetskalender

Jul på Sunnmørsk

Jul På Sunnmørsk er eit prosjekt av musikarar frå Sunnmøre, som felles har ein kjærleik til musikk, sunnmøre og julestemning. Sammen tolker de gamle og nye, kjente og mindre kjente julesangar, på klingende sunnmørsdialekt.

Dato
18. desember 2022
Tid
19:00 - 21:00
Stad
Sykkylven kulturhus

Vokalist Siril Malmedal Hauge har passa på å ha med også våre egne Norske juletradisjoner inn i tekstene som er skrevet om fra engelsk til norsk. Med alt det fine og idylliske, og nokre gongar irriterende typiske... Slik som at den velkjente frasen «Let it snow, let it snow, let it snow» blir om til «Det ekje snøv, det e sludd, det e regn,» og «Walking in a winter wonderland» blir til «Julestemning veks ikkje på tre». Vi får også høre om andre norske juletradisjoner, som at svora helst bør være sprø, pinnekjøtt og den deilige juletrelukten. Alt tolket på lekent vis med spennende vrier...som når Alf Prøysen sin «Romjulsdrøm» møter Charlie Parker sin «Antropology»...

Prosjektets første plate ble utgitt i 2018, og har blitt omtalt som beste juleplate 2018 fra "Records.Christmas".
De ble i 2018 A-lista på NRK M&R, og gjestet Spillerom på NRK P2, og i TV-programmet Advent<https://tv.nrk.no/serie/advent/2018/DMTL21430118/avspiller> på NRK1. Albumet har fått strålende kritikker fra både nær og fjern!

 

Siril Malmedal Hauge - vokal
Sondre Ferstad - munnspill
Kjetil Jerve - piano
Martin Morland - bass
Henrik Lødøen - tromme

Informasjon om hendinga

Pris vaksen
kr. 200
Pris born
Gratis
Aldersgrense
Ingen
Nettside
www.sykkylvenkulturhus.no

Arrangør

Sykkylven kulturhus
Adresse
Kyrkjevegen 2, Kyrkjevegen 62
Postnummer og stad
6230 Sykkylven
Nettside
www.sykkylvenkulturhus.no
Telefon
41605528

Kontakt

Halstein Kurseth
Adresse
Kyrkjevegen 2, Kyrkjevegen 62
Postnummer og stad
6230 sykkylven
Telefon
41605528