Influensavaksinering for risikogrupper

Influensavaksineringa i Sykkylven vil bli gjennomført tysdag 2. november, onsdag 03. november og torsdag 04. november i veke 44.

• Vaksineringa vil gå føre seg i tidlegare bankbygget, på same måte som ved koronavaksinering.
  • Bestilling av time til influensavaksinering vil skje gjennom www.c19.no.
  • Ein kan då logge deg inn via ID-porten for å bestille time til seg sjølv og/eller andre. Ein får første ledige time og kan ikkje velje dato og klokkeslett sjølv
  • Vi oppmodar pårørande til å bistå dei som treng hjelp til å bestille time digitalt. Ein kan også ringe kommunen for å få hjelp til å bestille time – tlf 70 24 65 00
  • Intervall mellom koronavaksinering og influensavaksinering skal vere minst ei veke. Dette betyr at dersom ein skal ta koronavaksine 26.oktober, går det fint å ta influensavaksine på alle dei oppsette dagane i veke 44.
  • Kven bør vaksinere seg?  Sjå https://www.fhi.no/sv/influensa/influensavaksine/influensavaksine-risikogrupper/

• Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
  • Alle fra fylte 65 år
  • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine