Meir støtte til korona-utsette bedrifter

Sykkylven  kommune vart tildelt kr 646 000,- i ei ekstra tildeling frå kommunal- og moderningseringsdepartementet 25. juni, som skal sette kommunen i stand til å avhjelpe situasjonen for lokale verksemder som er særleg hardt ramma av smitteverntiltak.

Formålet er å raskt avhjelpe situasjonen for lokale verksemder som er særleg hardt ramma av lokale eller nasjonale smitteverntiltak, og som har falt heilt eller delvis utanfor dei generelle kompensasjonsordningane.

Tildelingskriterier

• Lokale verksemder innan overnattings- og serveringsbransjen, sports- og fritidsverksemder (utanom idrottslag), detaljhandel (utanom daglegvare), reisebyrå- og aktivitetsarrangørar, og andre verksemder som av ulike grunnar fell heilt eller delvis utanfor dei generelle kompensasjonsordningane.
  • Lokale verksemder som har hatt kostnadar eller tap som følgje av smittevernstiltak og nedstenging.
  • Fellestiltak for reiseliv som på grunn av pandemien har stor omsetningssvikt.
  • Verksemda må vere registrert i Brønnøysund og ha adresse i Sykkylven kommune.

Kommunen har fridom til å tilpasse kva slags verksemder dei kan støtte avhengig av den lokale situasjonen.

Søknad med nødvendige opplysningar og vedlegg skal sendast inn via www.regionalforvaltning.no

Søknadsfrist er 16.august 2021.

Tildeling blir vedteke i formannskapet i Sykkylven kommune 30.august.

Sjå skaparglede.no for meir informasjon

Ved spørsmål, ta kontakt:

Sykkylven Næringsutvikling, Åsne Helene Folstad

E-post: asne@skaparglede.no