Skjerpa krav for innreise til Norge

Skjerpa krav for innreise til Norge

Melding frå politiet: 

Klikk for stort biletefly s.h.     

"I forbindelse med skjerpede innstramminger i regelverket for innreise til Norge, har kravet til hvor "fersk" en negativ covid test, som skal vises ved innreise, blitt endret. Kravet nå er at denne ikke skal være mer enn 24 timer gammel, på det planlagte tidspunktet for avreise med fly til Norge. Er det flere transfer på reisen er det tidspunktet for første etappen som teller.

Kravene og tidsfrister samt unntak fremgår av: Forskrift om innreiserestriksjoner for utlendinger av hensyn til folkehelsen § 4a,

Det legges til grunn at dersom dette ikke er kjent, vil mange ikke klare å etterleve et krav om en så fersk test. Vi frykter derfor at det vil komme mange på flyene fra Amsterdam og Gdansk til Ålesund lufthavn, som ikke har attesten i orden.

Har man ikke en godkjent negativ test tatt innen 24 timer før avreise, og ikke kommer inn under unntakene som er unntatt å vise negativ test, vil man risikere å bli bortvist fra Norge. Dette vil føre til utfordringer, både for politi/kommune/flyselskap, samt arbeidsgivere som ikke får sine arbeidere inn i Norge.

Giske kommune, Ålesund kommune og statsforvalteren har forsøkt med pressemelding med mer for å spre budskapet om disse endringene. Vi har også hatt kontakt med Avinor og handlingsselskaper, som igjen prøver å få flyselskapene til å informere og sjekke passasjerene før avreise.

Vi har behov for å få videreformidlet viktigheten av at også arbeidsgiverne er klar over innreisekravet. Og at det vil være i deres interesse hvis de forventer arbeidskraft fra utlandet, at de informerer sine tilreisende ansatte at de må huske på kravet til negativ test ved innreise.

Skulle det være noen spørsmål er det bare å ta kontakt med Frank Knudtzon, POB Schengenkontakt, FUFSR Møre og Romsdal PD. Tlf 70118700,   Frank.knudtzon@politiet.no "