Slutt på lokal forskrift - nasjonale reglar gjeld

Den lokale forskrifta (PDF, 56 kB) til Sykkylven er ikkje lenger gjeldande. Den vart oppheva ved midnatt 14. april.

Regjeringa har lagt fram nye nasjonale reglar som gjeld frå fredag 16. april.

Det er dei nasjonale reglane som gjeld framover.

Når forskrifta opphøyrer kan treningssenter opne i frå onsdag 14. april. Det er heller ikkje lenger påbod om bruk av munnbind. Likevel er det kommunen sine råd å fortsette å bruke munnbind i dei situasjonane der ein ikkje klarer å halde avstand.

Sjølv om den lokale forskrifta opphøyrer vil det vere skjenkestopp fram til fredag16. april, i tråd med dei nasjonale reglane for skjenkestopp.

Dei nasjonale reglane som gjeld framover

Dei gjeldandene nasjonale reglane står fram til dei nye startar fredag 16. april.

Helsenorge.no står dei til einkvar tid gjeldande reglane og råda.

Anbefalinger for heile landet
Kjelde: Hentet frå regjeringa.no (bokmål)

Hold 1 meter avstand. Hold hendende rene. Hold deg hjemme hvis du er syk.

Sosial kontakt

• Alle bør begrense sosial kontakt.
  • Det oppfordres til å møte andre utendørs, og ikke ha besøk av flere enn fem gjester. Dersom alle gjestene kommer fra samme husstand kan man være flere, men man må kunne holde avstand (nytt).
  • Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort. Barn, i tillegg til besøk fra egen barnehage- og barneskolekohort, og unge kan ha besøk av eller gå på besøk til én til to faste venner

Reiser

• Reiser til utlandet frarådes. Strengt nødvendige reiser kan gjennomføres.
  • Unngå unødvendige reiser innenlands. Dette er spesielt viktig til og fra områder med høyt smittepress.
  • Man kan reise på hytta (eid eller leid) eller hotell innenlands, men unngå kollektivtransport hvis det er mulig.
  • Reiser til arbeids- og studiested kan regnes som en nødvendig reise.
  • Personer som reiser til kommuner med mindre strenge tiltak bør følge anbefalingene som gjelder i kommunen de bor i til vanlig.

Skoler og barnehage

Barnehagene og skolene er på gult nivå i tråd med trafikklysmodellen.

Arbeidsliv

• Hjemmekontor for alle som har mulighet.

Handelsnæringen

• Åpent med smitteverntiltak jf. egen bransjestandard og krav i forskrift.

Idretts- og fritidsaktiviteter

• Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt. De unntas fra anbefalingen om en meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten.
  • Dersom barn og unge trener/øver med et lag, foreningen eller lignende i en annen kommune, vil de kunne konkurrere med dette laget/denne foreningen så lenge smittesituasjonen tillater det. (Nytt)
  • Barn og unge under 20 år som driver med idretter som ikke innebærer nærkontakt, som ski, kan delta i idrettsarrangementer utendørs som samler deltakere fra samme idrettskrets eller region der region brukes som geografisk inndeling
  • Voksne kan drive organisert aktivitet innendørs i grupper på inntil 10 personer, så lenge de kan holde minst én meters avstand (Nytt).
  • Utendørs kan voksne drive organisert aktivitet, så lenge de kan holde minst én meters avstand. (Nytt)
  • Toppdrettsutøvere kan trene som normalt, både utendørs og innendørs.

Private sammenkomster og arrangement:

Arrangementer som samler personer fra ulike kommuner, anbefales utsatt eller avlyst.

Reglene for arrangementer er som følger:

• Maks ti personer på private sammenkomster innendørs utenom i eget hjem, som for eksempel bursdag i leid lokale. Maks 20 personer utendørs. Barn i samme kohort i barnehage eller barneskole kan møtes med et nødvendig antall voksne personer som tilretteleggere.
  • Maks 10 personer på innendørs arrangement uten faste tilviste sitteplasser, men likevel inntil 50 personer på idretts- og kulturarrangement som samler deltakere under 20 år som tilhører samme kommune (nytt med 50 for kulturarrangement).
  • Maks 100 personer på arrangementer hvor alle i publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser (nytt)
  • Maks 200 personer på arrangementer utendørs, men 600 personer (fordelt på 3 kohorter á 200 personer) hvis de sitter på faste tilviste plasser og det er to meters avstand mellom kohortene (nytt).
  • Arrangøren skal iverksette tiltak for å ivareta krav til avstand mellom deltakere som ikke er i samme husstand på arrangementer der publikum sitter på faste, tilviste sitteplasser. Om det er nødvendig skal det benyttes vakthold for å sikre dette.
  • Samme anledning til å skjenke alkohol på arrangementer som på serveringssteder (nytt).

Uteliv, serveringssteder og arrangementer med skjenkebevilling

• Kun tillatt med skjenking ved servering av mat. Skjenkestopp kl. 22.00 (nytt).
  • Det skal registreres kontaktopplysninger til de gjestene som samtykker til det.

Helsenorge.no blir oppdatert fortløpande om dei nye nasjonale reglane som gjeld frå midnatt, natt til 16. april.